Terug naar overzicht
Authentic Italian Desserts

Heerlijke zachte Italiaanse taart met noten en koffie

Er zijn veel verschillende soorten Italiaanse taarten: de perfecte taart om in je latte macchiato te dopen, de niet zo romige sponscake, de beste basis voor tiramisu, of een zachte romige taart die heerlijk is om ’s middags te serveren bij de thee, of zelfs als toetje.

De taart met noten en koffie behoort tot de laatste categorie, romig en vol van smaak. Als je gek bent op noten en koffie, kan dit wel eens je favoriet worden.

Dit recept komt uit:

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Details

  • Servings: 11

Ingredients

  • 250 g walnoten
  • 120 g cakemeel
  • 1½ theel. bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 grote eieren
  • 2 eetl. zachte boter
  • 144 g kristalsuiker
  • 3 eetl. koude koffie
  • 45 g chocolate chips

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor tot 180 graden en vet de taartvorm in, bestuif deze vervolgens met bloem. Doe de helft van de walnoten in een blender en blend tot ze gemalen zijn. Hak de resterende walnoten in grove stukken. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in een kleine kom. Klop vervolgens de eiwitten stijf.
  • 2Pak een grote kom en mix de boter en de suiker tot het volledig gemengd is. Voeg de eidooiers toe en mix het geheel nog een keer. Voeg vervolgens het bloemmengsel en de koffie toe en roer met een houten lepel. Voeg de gemalen walnoten en het eiwit toe en meng het geheel.
  • 3Schep het beslag in de taartvorm en strooi de chocolate chips en de grof gehakte walnoten eroverheen. Bak de taart in 40-45 minuten gaar in de oven. Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.