Terug naar overzicht
Romige pinto bonen David Loftus

Romige borlottibonen om op te lepelen

Dat Jamie Oliver gek is op de Italiaanse keuken is geen geheim. Hij werkte niet voor niets jarenlang samen met chef Gennaro Contaldo en had zelfs een restaurantketen: Jamie’s Italian. Met zijn kenmerkende stijl geeft hij een eigen twist aan Italiaanse klassiekers: snel, simpel en vooral erg lekker.

Of je deze romige borlottibonen nou zo oplepelt, ze serveert op toast of ze combineert met wat gestoomde vis, worstjes, een kipfilet of een gebakken ei, je kan er echt alle kanten mee op. Dit recept komt uit het kookboek Simply Jamie van Jamie Oliver. Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Romige pinto bonen David Loftus

Romige borlottibonen

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr borlotti- of pintobonen blik
  • 100 gr crème fraiche
  • 20 gr parmezaan of pecorino fijngeraspt
  • zeezout en peper

Instructies

  • Pel de knoflook, maak de lente-uitjes schoon, snijd alles in ringetjes en bak 2 minuten met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
  • Voeg de borlotti- of pintobonen uit blik toe (met vocht en al), gevolgd door de crème fraîche en laat pruttelen tot je een fluweelzachte saus hebt.
  • Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer er de fijngeraspte parmezaan of pecorino door en sprenkel er als je wil een beetje extra vierge olijfolie bij.
  • Heerlijk met geroosterde kip, op een gepofte aardappel of met gestoomde of gebakken visfilets.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken
Fotografie: David Loftus

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.