Dat Jamie Oliver gek is op de Italiaanse keuken is geen geheim. Hij werkte
niet voor niets jarenlang samen met chef Gennaro Contaldo en had zelfs
een restaurantketen: Jamie’s Italian. Met zijn kenmerkende stijl geeft hij een
eigen twist aan Italiaanse klassiekers: snel, simpel en vooral erg lekker.
Of je deze romige borlottibonen nou zo oplepelt, ze serveert op toast of ze combineert met wat gestoomde vis, worstjes, een kipfilet of een gebakken ei, je kan er echt alle kanten mee op.
Dit recept komt uit het kookboek Simply Jamie van Jamie Oliver.
Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel het kookboek met korting samen met een abonnement in onze shop.
Romige borlottibonen
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 5 minutenminuten
Totale tijd: 10 minutenminuten
Servings: 2personen
Ingrediënten
2teentjesknoflook
1bosjelente-ui
1elolijfolie
400grborlotti- of pintobonenblik
100grcrème fraiche
20grparmezaan of pecorino fijngeraspt
zeezout en peper
Instructies
Pel de knoflook, maak de lente-uitjes schoon, snijd alles in ringetjes en bak 2 minuten met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur.
Voeg de borlotti- of pintobonen uit blik toe (met vocht en al), gevolgd door de crème fraîche en laat pruttelen tot je een fluweelzachte saus hebt.
Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe, roer er de fijngeraspte parmezaan of pecorino door en sprenkel er als je wil een beetje extra vierge olijfolie bij.
Heerlijk met geroosterde kip, op een gepofte aardappel of met gestoomde of gebakken visfilets.