Terug naar overzicht
Geklopte ricotta met bosbessen

Geklopte ricotta met bosbessen en walnoot-gembersuiker

Geklopte ricotta met bosbessen en walnoot-gembersuiker is een verrukkelijke combinatie van romigheid, zoetheid en kruidigheid. Jasmijn Beerthuis creëert met dit recept een verfijnd toetje dat perfect balanceert tussen fris en rijk.

Serveer dit lichte, verfrissende gerecht als dessert of bij de koffie. De romige ricotta, samen met de zoete bosbessen en de kruidige walnoot-gembersuiker, zorgt voor een smaakervaring die zowel verrassend als heerlijk is.

Dit toetjesrecept komt uit het kookboek EXTRA van Jasmijn Beerthuis. In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Geklopte ricotta met bosbessen

Geklopte ricotta met bosbessen

Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr bosbessen (diepvries)
  • 80 gr kristalsuiker 
  • 25 gr walnoten
  • 500 gr ricotta 
  • 5 à 8 gr verse gember (geschild gewicht) 

Instructies

  • Doe de bosbessen met 15 gram van de suiker in een steelpannetje en breng onder af en toe roeren aan de kook. Laat 1 minuut koken. Doe in een kom en laat afkoelen. 
  • Verhit ondertussen een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster ze in circa 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  • Klop in het grote deel van een keukenmachine de ricotta met 40 gram van de suiker in 3 à 5 minuten tot een luchtig en mooi glanzend geheel. 
  • Rasp de gember op een fijne rasp. Doe in een kommetje en meng met je vingertoppen met de resterende 25 gram suiker. Knijp een beetje zodat alle suiker nat wordt. Maal de walnoten in een vijzel fijn en meng met de gembersuiker. Proef of je de balans van gember lekker vindt en voeg anders meer toe. De intensiteit van de smaak kan namelijk afhangen van onder andere de versheid van de gember. 
  • Verdeel de geklopte ricotta over kommetjes en schep de bosbessensaus erover. Bestrooi met de walnoot-gembersuiker en serveer meteen. 
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.