Geklopte ricotta met bosbessen en walnoot-gembersuiker
Geklopte ricotta met bosbessen en walnoot-gembersuiker is een verrukkelijke combinatie van romigheid, zoetheid en kruidigheid. Jasmijn Beerthuis creëert met dit recept een verfijnd toetje dat perfect balanceert tussen fris en rijk.
Serveer dit lichte, verfrissende gerecht als dessert of bij de koffie. De romige ricotta, samen met de zoete bosbessen en de kruidige walnoot-gembersuiker, zorgt voor een smaakervaring die zowel verrassend als heerlijk is.
Dit toetjesrecept komt uit het kookboek EXTRA van Jasmijn Beerthuis.
In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Geklopte ricotta met bosbessen
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
100grbosbessen (diepvries)
80grkristalsuiker
25grwalnoten
500grricotta
5 à 8 grverse gember(geschild gewicht)
Instructies
Doe de bosbessen met 15 gram van de suiker in een steelpannetje en breng onder af en toe roeren aan de kook. Laat 1 minuut koken. Doe in een kom en laat afkoelen.
Verhit ondertussen een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de walnoten toe en rooster ze in circa 3 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen.
Klop in het grote deel van een keukenmachine de ricotta met 40 gram van de suiker in 3 à 5 minuten tot een luchtig en mooi glanzend geheel.
Rasp de gember op een fijne rasp. Doe in een kommetje en meng met je vingertoppen met de resterende 25 gram suiker. Knijp een beetje zodat alle suiker nat wordt. Maal de walnoten in een vijzel fijn en meng met de gembersuiker. Proef of je de balans van gember lekker vindt en voeg anders meer toe. De intensiteit van de smaak kan namelijk afhangen van onder andere de versheid van de gember.
Verdeel de geklopte ricotta over kommetjes en schep de bosbessensaus erover. Bestrooi met de walnoot-gembersuiker en serveer meteen.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen