Terug naar overzicht
Gevulde pasta met ricotta

Gevulde conchiglie met doperwten en ricotta

Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot een culinair hoogtepunt. Haar gerechten zijn makkelijk te bereiden en zitten vol smaken die iedereen verrassen.

Proef zelf de heerlijkheid van haar gevulde conchiglie (schelpenpasta) met doperwten en ricotta – een heerlijk hoofdgerecht dat perfect past bij een makkelijke maaltijd voor doordeweeks! De grote schelpen van de conchiglie zijn speciaal ontworpen om de romige vulling vast te houden, waardoor elke hap genieten is.

Dit pastarecept komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook. In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Gevulde pasta met ricotta

Gevulde pasta met ricotta

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gr conchiglie (schelpenpasta)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui klein, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 200 gr doperwten (vers of diepvries)
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • ¼ tl nootmuskaat versgeraspt
  • ½ citroen het rasp
  • zout en peper
  • 400 gr tomatenpassata
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de conchiglie volgens de verpakking beetgaar, giet af en laat afkoelen.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en roer de doperwten, ricotta, yoghurt, nootmuskaat en citroen- rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel 150 gr passata over de bodem van een ovenschaal van 25 cm. Vul de pasta met het ricottamengsel en leg ze in de schaal.
  • Schenk de rest van de passata erover en strooi de Parmezaanse kaas erover. Bak 20-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.