Proef zelf de heerlijkheid van deze paddenstoelenrisoni, gevuld met shiitakes of portobello, geserveerd met Parmezaanse kaas en een vleugje citroen – een smaakvol eenpansgerecht dat iedereen aan tafel zal verrassen!
Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je eenvoudige ingrediënten omtovert tot een culinair meesterwerk. Haar gerechten zijn eenvoudig te bereiden, maar boordevol rijke smaken uit de Italiaanse keuken, zoals bij dit gerecht.
Dit heerlijke risoni-eenpansgerecht komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook.
In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Risoni met paddenstoelen
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
3elolijfolie
1uifijngesneden
1teentjeknoflookfijngehakt
200grshiitakes of portobello’s, in stukjes
250grrisoni (orzo)
125mlwitte wijn
500mlgroentebouillon of water
1elpeterselie fijngehakte
60grParmezaanse kaas geraspt, extra voor erbij
zout en peper
citroenpartjesvoor erbij
Instructies
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 3-4 minuten, voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak 5-6 minuten tot ze zacht zijn.
Roer de risoni erdoor en bak nog 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en blijf roeren.
Schenk langzaam de bouillon erbij en laat op laag vuur 12-15 minuten sudderen tot de risoni gaar is.
Roer de peterselie en kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de risoni over borden en serveer met extra parmezaan, peper en citroenpartjes.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen