Geroosterde pompoen-kastanjesoep – feestelijk én gemakkelijk!
Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je met de beste ingrediënten uit het Middellandse Zeegebied een culinair feest op tafel zet. Haar gerechten zijn eenvoudig te bereiden, maar zitten boordevol smaak die indruk maakt op iedereen.
Ontdek zelf de heerlijkheid van haar geroosterde pompoen-kastanjesoep – een feestelijk recept dat perfect is voor koude dagen en zeker een favoriet aan tafel zal worden!
Dit romige soeprecept komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook.
In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Pompoen-kastanjesoep
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 1 uuruur
Totale tijd: 1 uuruur10 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
500 grpompoen in grote stukken
1rode uiin kwarten
80mlolijfolieplus extra voor eroverheen
2aardappelsgeschild en in stukken
200grkastanjes (diepvries of uit blik), grof gehakt
200 ml volle melk
zout en pepernaar smaak
slagroomvoor erbij (optioneel)
Parmezaanse kaasgeraspt, voor erbij
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen en ui op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
Doe de geroosterde pompoen en ui in een grote pan, samen met de aardappels en ongeveer 750 ml koud water. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 30 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn.
Roer de helft van de kastanjes en alle melk erdoor en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een blender tot een zijdezachte massa.
Roer de meeste van de overgebleven kastanjes door de soep, maar houd een klein handje apart voor de garnering.
Verdeel de soep over kommen, besprenkel met wat extra olijfolie en roer er, als je wilt, een lepel slagroom doorheen.
Garneer met de overgebleven kastanjes, wat Parmezaanse kaas en een beetje zwarte peper. Serveer direct.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen