Terug naar overzicht
Pompoen kastanjesoep recept

Geroosterde pompoen-kastanjesoep – feestelijk én gemakkelijk!

Chef Meni Valle weet als geen ander hoe je met de beste ingrediënten uit het Middellandse Zeegebied een culinair feest op tafel zet. Haar gerechten zijn eenvoudig te bereiden, maar zitten boordevol smaak die indruk maakt op iedereen.

Ontdek zelf de heerlijkheid van haar geroosterde pompoen-kastanjesoep – een feestelijk recept dat perfect is voor koude dagen en zeker een favoriet aan tafel zal worden!

Dit romige soeprecept komt uit haar kookboek The Mediterranean Cook. In onze shop kun je nog meer mooie kookboeken vinden.
Pompoen kastanjesoep recept

Pompoen-kastanjesoep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr pompoen in grote stukken
  • 1 rode ui in kwarten
  • 80 ml olijfolie plus extra voor eroverheen
  • 2 aardappels geschild en in stukken
  • 200 gr kastanjes (diepvries of uit blik), grof gehakt
  • 200 ml volle melk
  • zout en peper naar smaak
  • slagroom voor erbij (optioneel)
  • Parmezaanse kaas geraspt, voor erbij

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de pompoen en ui op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster ze 30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Doe de geroosterde pompoen en ui in een grote pan, samen met de aardappels en ongeveer 750 ml koud water. Breng op middelhoog vuur aan de kook, zet dan het vuur lager en laat 30 minuten sudderen, tot de aardappels zacht zijn.
  • Roer de helft van de kastanjes en alle melk erdoor en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep met een blender tot een zijdezachte massa.
  • Roer de meeste van de overgebleven kastanjes door de soep, maar houd een klein handje apart voor de garnering.
  • Verdeel de soep over kommen, besprenkel met wat extra olijfolie en roer er, als je wilt, een lepel slagroom doorheen.
  • Garneer met de overgebleven kastanjes, wat Parmezaanse kaas en een beetje zwarte peper. Serveer direct.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.