Terug naar overzicht
Zilveren lepel pasta delicate reginette

Reginette met langoustines uit De Zilveren Lepel Pasta

Reginette, oorspronkelijk uit de regio van Napels, is een elegante pasta met golvende randen die tegenwoordig door heel Italië en daarbuiten steeds populairder wordt.

Een heerlijk pastarecept met langoustines waarbij reginette perfect aansluit. Dit gerecht voegt luxe toe aan je tafel, is eenvoudig te bereiden, en maakt gegarandeerd indruk. Dit recept komt uit De Zilveren Lepel Pasta, waar je in de nieuwste editie driehonderd pastarecepten vindt! Je kunt het boek hier bestellen. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Zilveren lepel pasta delicate reginette

Reginette met langoustines

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr doperwten
  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot fijngehakt
  • 16 kleine langoustines gepeld en zonder darm
  • 350 gr reginette
  • 2 tomaten ontveld en in blokjes
  • zout en witte peper versgemalen

Instructies

  • Kook de erwten in kokend water met wat zout gaar en giet ze af. Verhit de olie intussen in een pan en fruit de sjalot 3 minuten op niet te hoog vuur; roer af en toe.
  • Doe er de langoustines, zout en witte peper bij, zet het vuur laag en laat alles 6-7 minuten pruttelen.
  • Kook de reginette in veel kokend water met zout beetgaar. Laat ze uitlekken, doe ze bij de langoustines, voeg de erwten toe en roer.
  • Laat de tomaten 2 minuten meepruttelen en schud de pan om.
  • Schep het gerecht op een warme schaal en dien het direct op.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.