Terug naar overzicht
Droomweekend Rome PANTHEON Clare Marino Unsplash

Droomweekend in Italië: Roos Moggré deelt haar tips

Ben je benieuwd waar anderen graag naartoe gaan en hoe zij hun ultieme vakantie vieren? Dit lees je in hier in onze rubriek ‘Dromend van Italië’. Journalist, presentator en nieuwslezer Roos Moggré vertelt over haar droomweekend en geeft haar tips prijs.

Tips van Roos Moggré

Roos Moggré (1981) is journalist, presentator en nieuwslezer. Ze is een van de gezichten van EenVandaag en stemmen op NPO Radio 1. Sinds 2021 is ze columnist voor LINDA. Samen met haar man Donatello heeft Roos twee kinderen; een dochter en een zoon.

Een droomweekend in Italië. Je mag alles zien, doen en eten. Waar kunnen we jou vinden Roos?

Het ultieme droomweekend in italië

‘Mijn allermooiste Italië in één weekend? Dat is praktisch nogal onhaalbaar, tenzij ik een privéjet zou hebben. Dus dat vliegtuig droom ik er voor nu dan maar even bij. Veel liever neem ik de tijd voor Italië, zoals Italianen de tijd nemen voor het leven.’

Favoriete bestemming

‘Ik vind het heerlijk om eindeloos door steden als Rome of Florence te lopen en als ik dan toch mag kiezen: zonder toeristen en zonder kinderen. De geschiedenis van die steden openbaart zich vrijwel in iedere straat en op elk plein. De musea, de winkels, de barretjes en restaurants. Die wandelingen vullen letterlijk mijn hoofd en hart, want op straat liggen ook mijn herinneringen. Rome als in de stad waar ik voor het eerst kwam als scholier – zó indrukwekkend – en Florence was de stad waar wij onze huwelijksreis vierden. Maar geen zorgen, ik neem ook héél graag de kinderen mee naar Italië, het land van mijn schoonouders – hun grootouders. Dat Italiaanse bloed koesteren we enorm.’
Dorp Montegridolfo Roos Moggré

Magisch dorpje

‘Donatello en ik zijn enkele jaren geleden getrouwd in Montegridolfo in Emilia-Romagna; een dorpje waar nog geen duizend mensen wonen. Dat waren onvergetelijke dagen, met de liefste mensen om je heen op een idyllische, sprookjesachtige plek. Die heuvel, dat kasteel, de straatjes. Ja, wat zou ik in dat prachtige dorp graag nog eens nachtdromen.

Favoriete restaurants

‘Italië telt duizenden prachtige restaurants, dus hoe kan ik kiezen? Maar als ik mijn ogen sluit komen er wel bijzondere herinneringen boven, zoals die avond op Sardinië. Onze tafel stond in de tuin van hotel-restaurant Le Anfore in Villasimius en het was een goddelijke ervaring. Echt waar, ik moest zelfs huilen van geluk bij een van hun desserts: Seada al miele e zeste d’arancia caramellata. Met alle respect voor een tiramisù, maar dit was de overtreffende zoete trap. En fijn ook dat je na zo’n diner met allerlei Sardijnse specialiteiten hier heerlijk kunt blijven slapen.’ hotelleanfore.com

roosmoggre

Journalistieke bucketlist

‘Chiara Ferragni staat al een tijdje hoog op mijn journalistieke bucketlist. De mode-influencer is steenrijk, maar ligt op dit moment enorm onder vuur. Ik zou haar dan ook graag interviewen over haar schimmige liefdadigheidsacties, waarvoor ze al een boete kreeg van een miljoen euro. Helaas staat ze ook bekend om haar snelle agenda. Je krijgt hooguit vijf minuten voor een interview en daarvoor moet je nog wel even tekenen voor de nodige restricties. Daar valt journalistiek dus weinig eer aan te behalen.’

Ultiem genieten

‘Soms zit het grote geluk in kleine dingen. Zo komen we al jaren op een ministrandje in Le Marche, tussen Pesaro en Fano. De chef-kok van de strandtent daar serveert de heer-lijk-ste pasta vongole en als het even meezit, regelen we op het strand een bedje op rij 1. Man, kinderen, zon, zee en slurpen van de schelpjes; dat is meer dan genieten en dat zal ook nooit vervelen.
Roos Moggré en Donatello trouwen in Italië
Tekst: Marco Bosmans
Reis mee en ontdek Le Marche met de trein

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

Reis mee met locals Sandra en Simon langs mooie plekken in Ligurië. Van fijne restaurants tot mooie stranden en veel meer.

Fano is een kleurrijke stad aan de Adriatische Kust Strijk neer op een terrasstoel en luister: je zult enkel Italiaans gekeuvel horen. Gek genoeg weten maar weinig buitenlandse vakantievierders deze beeldschone badplaats te vinden.

Bezoek de beroemde antiekmarkt in Arezzo. Wij gaan niet alleen op zoek naar antiek, maar ook naar de must-sees in de straten eromheen.