Terug naar overzicht
Gevulde tomaten

Recept voor gevulde tomaten met basilicum en broodkruim

Chef-kok en foodstylist Mattia Risaliti groeide op in Toscane met een grote familie die genoot van samen eten. In Si Mangia (‘Laten we eten’) deelt Mattia het receptenboek van zijn familie met iedereen die van koken houdt.

We delen het recept van Nonna Maria’s heerlijke geroosterde tomaten. Gevuld met basilicum en broodkruim. De tomaten hebben een krokant laagje van Parmezaanse kaas, eenvoudig maar heerlijk! Geweldig voor de lunch of klein (voor)gerecht.

Meer recepten uit dit boek? Kijk dan in deze editie. Of bestel een mooi kookboek in onze shop.
Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 80 gr tomaten medium rijp voor de vulling
  • 100 gr paneermeel
  • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 8 basilicumblaadjes fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • zwarte peper versgemalen
  • gedroogde chilivlokken (optioneel)
  • zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (zonder ventilator).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de tomaten en halveer ze.
  • Gebruik een lepel om het vruchtvlees in een grote kom te scheppen en zet de uitgeholde tomaten apart.
  • Leg het vruchtvlees op een snijplank en hak het fijn met een mes. Doe het gehakte tomatenvlees terug in de kom, voeg het paneermeel, de Parmezaanse kaas, het basilicum, de knoflook en de olijfolie toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout en eventueel de gehakte chili. Roer alles door elkaar totdat je een soepel mengsel hebt. Als het te vochtig lijkt, voeg dan nog wat paneermeel toe.
  • Schep het mengsel in de uitgeholde tomaten en leg ze de voorbereide bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak ongeveer 30 minuten, tot het broodkruim goudbruin is.
  • Haal de geroosterde tomaten uit de oven en laat ze 10-15 minuten rusten. Serveer lauwwarm.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.