Terug naar overzicht
Pasta met sardines

Makkelijk én snel met drie ingrediënten: pasta met sardines

De Vlaamse culinair journalist en (tv-)kok Sarah Puozzo groeide op in een Italiaanse familie. Haar Venetiaanse vader leerde haar op zesjarige leeftijd al gnocchi maken. Later reisde ze heel Italië door om zo veel mogelijk te proeven én om erover te schrijven.

We delen een recept uit haar nieuwste boek Mangiamo voor Carciofi alla giudia, een makkelijke én snelle pasta met sardines.

Meer recepten van Sarah? Kijk dan in deze editie voor meer recepturen. Of bestel het kookboek Mangiamo in combinatie met een abonnement, zo heb je beide snel in huis.
Pasta met sardines

Pasta met sardines

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 snuf zeezout
  • 20 gezouten sardines of ansjovis
  • 1 ui klein
  • 1 scheut olijfolie extra vergine
  • 300 gr bigoli of spaghetti

Instructies

  • Zet een grote pan op hoog vuur met ruim wat water. Voeg een flinke snuf zeezout toe.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ondertussen de sardines voorzichtig onder koud, stromend water en dep ze droog.
  • Pel en snipper de ui heel fijn. Neem een grote pan, verhit er een scheutje extra vierge olijfolie in en bak de ui glazig.
  • Voeg de sardines toe aan de pan en bak ze 5 minuten op middelhoog vuur. De sardines lossen op in de olie en je krijgt een smeuïge saus.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus in de pan en bak het geheel nog 2 minuten zodat de smaken goed mengen. Serveer het gerecht meteen.
Nog geen stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.