De Vlaamse culinair
journalist en (tv-)kok
Sarah Puozzo groeide op
in een Italiaanse familie.
Haar Venetiaanse vader
leerde haar op zesjarige
leeftijd al gnocchi maken.
Later reisde ze heel Italië
door om zo veel mogelijk
te proeven én om erover
te schrijven.
We delen een recept uit haar nieuwste boek Mangiamo voor carciofi alla giudia, gefrituurde artisjok op joodse wijze. Een echte delicatesse om te serveren tijdens de lunch.
Meer recepten van Sarah?
Kijk dan in deze editie voor meer recepturen.
Of bestel het kookboek Mangiamo in combinatie met een abonnement, zo heb je beide snel in huis.
Gefrituurde artisjok
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 10 minutenminuten
Totale tijd: 20 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
8artisjokkenklein
2citroenenhet sap
0,5lwater
frituurolie
1snufjezout of fleur de sel
Instructies
Snijd het steeltje van de artisjokken en haal de buitenste blaadjes eraf.
Snijd een hoedje af en leg de artisjok in een kom met het citroensap en het water.
Laat 5 minuten staan. Dep de artisjokken heel goed droog en duw de blaadjes wat open.
Frituur ze eerst 5 minuten in de olie op 160 °C. Prik met een vork door de kern om te voelen of ze zacht zijn.
Zo niet, frituur ze dan nog wat langer. Wanneer ze zacht zijn, laat je ze enkele minuten afkoelen.
Frituur ze daarna nog een laatste keer op 180 °C tot de blaadjes goudbruin zijn.
Laat de gefrituurde artisjokken uitlekken op keukenpapier en strooi er wat zout over. Serveer meteen warm.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen