De Vlaamse culinair
journalist en (tv-)kok
Sarah Puozzo groeide op
in een Italiaanse familie.
Haar Venetiaanse vader
leerde haar op zesjarige
leeftijd al gnocchi maken.
Later reisde ze heel Italië
door om zo veel mogelijk
te proeven én om erover
te schrijven.
We delen een recept uit haar nieuwste boek Mangiamo voor risotto paradiso met ijs en koffie. Een hemels Italiaans dessert van risottorijst en verse vanille.
Meer recepten van Sarah?
Kijk dan in deze editie voor meer recepturen.
Of bestel het kookboek Mangiamo in combinatie met een abonnement, zo heb je beide snel in huis.
Risotto paradiso
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
1klontje boter
150grrisottorijst
1lvolle melk+ wat extra
1vanillestokje
80grkristalsuiker
30grmascarpone
4bolletjes vanille-ijs
150mlespressowarm en sterk
Instructies
Verhit een klontje boter in een pan op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de rijstkorrel glazig wordt.
Voeg een derde van de volle melk toe terwijl je goed roert. Snijd het vanille-stokje doormidden en schraap het merg eruit.
Voeg toe, samen met de kristalsuiker. Wanneer de melk bijna volledig is opgenomen door de rijst voeg je telkens weer wat melk toe.
Kook de risotto in een half uurtje al dente. Het resultaat is een smeuïge, vochtige risotto. Als het te droog is, kun je nog wat melk toevoegen.
Voeg op het eind de mascarpone toe en meng goed. Dit geeft een mooie glans aan je gerecht.
Verdeel de risotto over de borden en voeg een bolletje vanille-ijs toe.
Giet aan tafel de warme espresso erover. Je hoeft niet alle espresso erover te verdelen, maar de hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen