Terug naar overzicht
Whoopie pie's

Whoopie pie’s met witte chocolade botercrème

De Zilveren Lepel chocolade is uit – en dit is serieus chocolade. Maar liefst honderd recepten om jezelf in eigen keuken op te leiden tot gevorderd chocolatier. Voor alle chocoladeliefhebbers delen wij het recept voor whoopie pie al cioccolato bianco.

De perfecte afsluiter na een zwaar diner, omdat desserts – over het algemeen – een stuk zwaarder zijn dan deze whoopie pie’s. Met een romig laagje van witte chocolade botercrème lik je al je vingers erbij af.

Lees hier alle tips en trucs voor chocolade smelten. Bestel De Zilveren Lepel Chocolade eenvoudig in onze shop of profiteer van ons aanbod!
Whoopie pie's

Whoopie pie's

Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • bakplaat, bakpapier, zeef
  • mengkommen, schilmesje, elektrische handmixer
  • ijsschep, koelrooster, koksmes, snijplank
  • bain-marie of dubbele pan, wegwerpspuitzak of hoorntje

Ingrediënten

  • 250 gr type ‘00’ bloem of patentbloem
  • 1 tl zuiveringszout
  • 70 gr cacaopoeder ongezoet
  • 1 vanillestokje
  • 110 gr boter op kamertemperatuur
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 140 ml volle melk
  • 3 drupjes citroensap

Voor de botercrème

  • 80 gr witte chocola
  • 110 gr boter
  • 250 gr poedersuiker

Instructies

  • Verhit de oven tot 160 °C/gasovenstand 4 en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Zeef de bloem met het zuiveringszout en cacaopoeder in een mengkom. Splits het vanillestokje en schraap met een mesje het merg eruit.
  • Doe de boter en suiker met het vanillemerg in een aparte kom en klop ze met een elektrische handmixer bleek en luchtig.
  • Voeg het ei, de gezeefde droge ingrediënten en een snufje zout toe, en meng alles goed. Zuur de melk aan met 2–3 druppeltjes citroensap en roer hem door het deegmengsel.
  • Schep met de ijsschep bolletjes van het deeg en leg ze met 3–4 cm tussenruimte op de beklede bakplaat, zodat ze tijdens het bakken nog een beetje kunnen uitlopen.
  • Bak de koekjes 10–12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Haal ze eruit, laat ze een paar minuten op de bakplaat rusten en leg ze dan op een koelrooster om ze volledig te laten afkoelen.

Botercrème

  • Hak voor de botercrème de witte chocola fijn, smelt hem in een bain-marie of dubbele pan en laat een beetje afkoelen.
  • Doe de boter in een mengkom, klop hem met een elektrische handmixer en voeg de poedersuiker met 1 eetlepel tegelijk toe. Verlaag de snelheid van de mixer, giet de gesmolten chocola erbij en blijf nog 3–4 minuten mixen.
  • Vul een wegwerpspuitzak met de botercrème en knip het puntje eraf. Spuit de botercrème op de platte onderkant van de helft van de koekjes en druk de rest van de koekjes erop om er een soort sandwiches van te maken.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.