Quiche! Hartige taart met gegrilde paprika en tomaten
Geïnspireerd door de weelderige citroenbomen en tomatenranken in de moestuin van haar Italiaanse grootouders, begon Bri DiMattina in haar eigen achtertuin een eetbare voorraadkast te creëren en ontdekte ze hoe leuk het is om groenten en fruit te verzorgen van het zaadje tot op tafel.
Of het nu voor de lunch, het hoofdgerecht of bij de aperitivo is, warm of koud, deze hartige taart smaakt altijd en overal. Het recept is afkomstig uit haar nieuwste kookboek, Nostrana – Flavours
from my Italian kitchen
garden.
Bestel hier de editie waarin dit recept voor gegrilde paprika- en tomatentaart te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Gegrilde paprika- en tomatentaart
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 45 minutenminuten
Porties: 4personen
Ingrediënten
1elolijfolieplus extra om te besprenkelen
2ansjovisfilets
2sjalotjesfijngehakt
1teentjeknoflookfijngehakt
500grdeeg voor quiche of hartige taart
150grgruyèregeraspt
4eltijm, salie en oregano gehakt, plus extra om te serveren
2tomatengroot, in plakjes
3paprika’s in verschillende kleurenin stukken en licht gegrild
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote bakplaat licht in.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovis, sjalotten en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn. Zet opzij om af te koelen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm en leg hem op de bakplaat.
Verdeel het afgekoelde ansjovismengsel erover, maar laat 2 cm langs de rand vrij.
Bestrooi met de gruyère en gehakte kruiden en verdeel de tomaat en paprika erover.
Vouw de randen van het deeg om, zodat een korst ontstaat. Besprenkel de topping met olijfolie.
Zet de taart 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Laat iets afkoelen en serveer, gegarneerd met een restje verse kruiden en gebarsten peper.
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.OkMeer lezen