Probeer Giulia’s recept voor een rustieke ovenschotel met brood en pecorino, rechtstreeks van de markt in Pienza.

Proef de lekkerste Italiaanse recepten: van pasta en risotto tot dolci en aperitivo-hapjes. Authentiek, seizoensgebonden en makkelijk zelf te maken.
Probeer Giulia’s recept voor een rustieke ovenschotel met brood en pecorino, rechtstreeks van de markt in Pienza.
Proef deze salade van de boerenmarkt in Lucca. Thuiskok Giulia deelt haar favoriete recept vol authentieke Toscaanse smaken.
Maak zelf deze klassieke Toscaanse witte bonen met worst (all’uccelletto), een hartig en eenvoudig recept van de markt in Arezzo.
Geniet van risotto met asperges, romige burrata en knapperige amandelen, een heerlijk zomers gerecht.
Beleef een Italiaanse zomer met frisse, makkelijke zomerse pasta’s vol smaak, perfect voor in de tuin of op het strand.
Deze tagliatelle alla bolognese wordt overal ter wereld heel verkeerd geserveerd. Namelijk met spaghetti. Dat is een regelrechte belediging.
Gnocchi van bonen en citroen is gnocchi met een twist: gezond en lekker, met verse doperwten, knoflook en artisjok.
Deze risotto is een mooi voorbeeld van hoe je met eenvoudige ingrediënten een rijk en gelaagd gerecht kunt maken.
Probeer deze salade met fruit, gorgonzola en noten uit Het Grandioze Groenteboek. Pure smaken en eenvoud op z’n best!
Proef dit heerlijke recept: appelcrumble met knapperige kruimels, zoete appel en romige marsepeincustard.
Een verrassend simpel gerecht dat je direct naar de Italiaanse kust brengt: zonnig, licht en vol karakter.
Bladerdeeg, zoete ui en tomaten in alle kleuren van de regenboog, dit is zo’n gerecht dat je meteen op je favorietenlijst zet.
Frisse pasta met bietjes en ricotta uit Jamie Oliver’s Simply Jamie. Snel, simpel en boordevol smaak – perfect voor elke dag.
Op zoek naar een fris Italiaans dessert? Probeer deze tiramisu met limoncello van Donna Hay – romig, licht en snel op tafel.
Als je te lui bent geweest om boodschappen te doen, is deze tagliolini met tonijn een snel en makkelijk gerecht om op zondagavond te maken!
Gepocheerd ei met knoflook, paddenstoelen en geroosterde aardappelen uit de oven – uit Jamie Oliver’s Simply Jamie.
De zoete, rokerige paprika uit de pot met amandelen en peterselie maakt deze pasta tot een lichte maaltijd die je keer op keer wilt maken.
Romige borlottibonen: om op te lepelen, op toast of te combineren met gestoomde vis, worstjes of een gebakken ei.
Een heerlijk aperitivo-hapje geïnspireerd op een Italiaans recept. Ook lekker met witlof of ansjovis uit blik!
Superscherp en fris, spaghetti met parmezaan, pijnboompitten en basilicum voor een romige, chique twist.